ВІТАЮ В СВІТІ НОВІТНЬОЇ ЕЛЕКТРОНІКИ!!!


середу, 25 листопада 2009 р.

Компанія Panasonic закінчить 2008

-й фінансовий рік, який завершується в Японії 31 березня 2009 року, з чистими збитками розміром 300 мільярдів ієн (3,3 мільярда доларів), повідомило в неділю керівництво компанії.
Важкий фінансовий стан компанії - виробника електроніки і електротехніки - спричинений падінням попиту на електроніку в світі через економічну депресію і високий курс ієни, повідомляє РИА "Новости".
Компанія оголосила про збитки в четвер, повідомивши, що розмір складе декілька десятків мільярдів ієн (декілька сотень мільйонів доларів). Проте навіть ці песимістичні прогнози були скоректовані за ці декілька днів на порядок.
Вперше за шість років, з 2003 року, компанія закінчує рік із збитками. Різке падіння попиту в світі на електроніку змусило компанію ухвалити рішення про закриття двох заводів в Малайзії і одного на Філіппінах.
Спочатку Panasonic розраховував цього року поліпшити на 10% показники попереднього, який став найуспішнішим для компанії за останніх 22 роки, і отримати прибуток у розмірі 310 мільярдів ієн (3,4 мільярда доларів).
Падіння продажів електроніки в світі через економічну депресію украй негативно позначилося на японських виробниках електроніки. Ситуація посилюється ще і високим курсом ієни, через який прибутки від продажів товарів за кордоном скорочуються при зворотному перерахунку в національну валюту.
Аналітики називають річні баланси компаній за цей рік "повним розгромом галузі" і прогнозують хвилю злиття великих електротехнічних компаній.
Тільки з четверга чотири найбільші компанії цієї галузі - Toshiba, Panasonic, Hitachi, NEC - оголосили про чисті збитки до кінця фінансового року, раніше аналогічну заяву зробила компанія Sony.
Найбільший розмір збитків у Hitachi - 700 мільярдів ієн (7,78 мільярда доларів). У Toshiba вони складуть 280 мільярдів ієн (3,1 мільярда доларів).
Sony завершить фінансовий рік з чистими збитками в 260 мільярдів ієн (2,8 мільярда доларів). Збитки компанії NEC порівняно невеликі - 30 мільярдів ієн (333 мільйони доларів).

Немає коментарів:

Дописати коментар